Tomaten op een houten tafel met een potje zongedroogde tomaatjes
Al meer dan 50 jaar ervaring in het telen van smaakvolle tomaten

De tomaten

Jansen Hoeven kwekerij heeft al meer dan 50 jaar ervaring in het telen van smaakvolle tomaten voor de consument. We willen dat de consument proeft hoe onze tomaten smaken! Elke dag zijn we in Hoeven met veel zorg bezig om deze smaakvolle tomaten te produceren.

Bij Jansen Hoeven wordt het ras Arvento geproduceerd. De losse ronde tomaat Arvento kenmerkt zich door een prima smaak en een mooie, egale vruchtkleur. Tevens beschikt het tomaten ras over mooie, goede en stevige tomaten.

Onze eerste smaakvolle tomaten worden in maart geoogst en dit loopt door tot eind november. Onze visie is om meer met de natuur een te zijn en dus meer seizoensgebonden te gaan telen. Onder het begrip duurzaamheid verstaan wij meer betrokkenheid met de natuur en het milieu. Jansen Hoeven produceert met behulp van haar WKK’s elektriciteit voor het elektriciteitsnet. Wij zijn in staat om jaarlijks 10.000 huishoudens te voorzien van elektriciteit. De CO2 die tijdens dat proces vrijkomt wordt weer in de kas gebruikt om de planten te laten groeien.

Gedurende het productieseizoen zijn oogsten, sortering, dieven, indraaien en bladplukken de standaard werkzaamheden. Alle werkzaamheden zijn zodanig geautomatiseerd dat het werk door iedereen gedaan kan worden. Het personeel krijgt de mogelijkheid om binnen het bedrijf te groeien. Ons doel is om met zijn allen een smaakvolle tomaat voor u te telen!

Jansen Hoeven is een familiebedrijf dat het belangrijk vindt dat de tomaten smaakvol zijn. Als bedrijf zijn we erg flexibel in orders en staan we open voor nieuwe ideeën of mogelijkheden. Dat kan zijn voor zowel de tuinbouw of andere sectoren.

Onze certificering

Onze smaakvolle tomaten worden aan diverse retailers en groothandels binnen Europa geleverd. Om voor die retailers en groothandels een betrouwbare partner te zijn, beschikken we over een aantal certificeringen. Met deze vereiste kwaliteitszorgsystemen kunnen we onze smaakvolle tomaten aan verschillende markten leveren. Jansen Hoeven beschikt over de volgende certificeringen:

Global GAP
Global-GAP is ontwikkeld voor de voedselveiligheid van de agrarische producten. Daarnaast is het nauw verbonden met het aandachtspunt traceability van de producten. Voor meer informatie klik op de deze link

Groenlabel
Een Groen Label draagt bij aan verduurzaming van de glastuinbouw en voldoet aan strenge milieueisen op onder meer de thema’s:

Energie
Gewasbeschermingsmiddelen
Nutriënten
Lichthinder
Water

Voor meer informatie klik op deze link.